Resepi - Rolled Seafood pastry

seafood - fish & mussel in whole wheat pastry

Kalau nak masak something yang simple dan berkhasiat untuk anak2 boleh la mencuba resepi ni.
Bahan-bahan :
Isi ikan - Roz guna ikan tilapia frozen
Isi kupang, udang, ketam surimi dll - dlm resepi ni Roz guna home made seafood chowder
Seafood chowder - dlm tin (boleh jugak guna mushroom soup)
Frozen pastry
Bawang putih & bawang besar (putih) - di potong dadu
Parmesan cheese
Dried parsley
Garam, black pepper secukup rasa

pics bahan-bahan nye ....

isi ikan tilapia yg di tumis dengan bawang putih & bawang besar dalam olive oil


isi ikan yg telah dicampur dengan seafood chowder

daun parsley - bg yg tak biasa guna herbs ni
mula-mula tumis dulu bawangs dengan minyak zaitun. lepas tu masukkan isi ikan dan lain-lain seafood (ikut citarasa). Masa buat ni Roz gunakan home made seafood chowder yg ada kupang. Masak hingga agak pekat lepas tu tambah garam & black pepper ikut citarasa. Roll inti ni dlm pastry yang dah di 'thaw' dr freezer macam ni ...
mula kan dari hujung lepas tu roll hingga hujung. Masukkan dlm dulang pembakar. sapu atas roll dengan mentega, tabur parmesan cheese & daun parsley (oprional - utk bg nampak lg cantik & lebih sedap) Bakar @ 180oC lebih kurang 30min atau lebih. Sampai nampak agak brown diatasnya

Selamat mencuba!Cuba juga resepi ini

Comments

Popular Posts