Angry Bird Rainbow Cake

Assalamualaikum & Good morning! Hope u all not having any Monday blues :D Mula kan setiap hari dengan azam nak jadikan hari ini lebih baik dari hari esok. 

Dah seminggu tak masukkan post baru kan ... SweetRoz sibuk sikit dengan 'pekerjaan' dari rumah yang lain. Yang sebenarnya sambil-sambil baking ni SweetRoz (SR) juga buat consulting secara freelance utk syarikat2 yang nak mohon geran penyelidikan dari MOSTI. Hmmm .... blog sebagai juruperunding (dlm bidang kosmetik) masih blum terbuat lagi sampai ke hari ni. Insyaallah akan muncul sehari dua nanti.

Hari ni SR nak update kek yang ditempah sempena Hari Raya Haji baru-baru ni. kek ni di tempah Auntir Rofidah dari Bukit Antarabangsa untuk birthday cucunya. Kali ni SR cuba deco teknik gabungan 3 warna - purple, lavender and blue. And here are the photos -

Teknik deco ni sesuai utk rainbow cake
Warnanya macam cotton candy. Sweet n Nice :D
Frosting : Swiss meringue buttercream (lebih ringan & kurang lemak)

Auntie Rofidah request Angry Bird as main deco



Comments

Sweet Roz said…
Sms dari Auntie Rofidah :
Salam .... Nida kek sedap n cantik. Insyaallah next time auntie nak order lagi :D

TQ so much Auntie. Glad to know that you liked the cake. I enjoyed doing the pastel swirl deco

Popular Posts