Dessert at SweetRoz kitchen - Coconut Galette

hello! how have u been doin?

sorry lama tak update :D latest cakes baking @SweetRoz kitchen semua boleh tengok kat FB : SweetRoz kitchen ataupun boleh follow kat Instagram : SweetRoz kitchen

hari tu masa keluar shopping kat Jalan TAR singgah jap kat Sogo. Aaaahhhh lama tul tak shopping kat area tu. Kat luar Sogo tu ada resto The Loaf. Saja jer checkout what's offering terjumpa la banyak interesting pastries n cakes. Antaranya Galette dan UHU cake. Roz cuba Coconut Galette & UHU lychee dan mango. Galette tu rasanya pastry dan ada 2 jenis on offer - regular galette (nampak macam ada gula je .... macam glaze donuts tu) dan coconut galette. Rasanya chewy n soft dengan rasa coconut. UHU cake pulak macam Japanese Cotton cake jer. But because it was at The LOAF jadi nampak lain la sikit

hmmm .... being an ardent cook n baker, Roz mencuba buat Galette n Japanese Cotton cake at SweetRoz kitchen. Ni lah hasilnya ......

Coconut Galette
 pertama kali cuba buat Galette. Rupa nya dah seakan-akan macam kat The Loaf tu tapi rasa pulak a bit soft with custardly taste yet still delicious (according to my Mom n Aunt) Roz guna Hawaiian coconut plus a bit of cinnamon powder. The kitchen was smelling heavenly 'sweet' while the Galette was in the oven. Well .... Mom gave a few tips so will try to do it again

UHU a.k.a Japanese Cotton cake
this is regular (cheese) n mango chocolate
and this UHU version of mine turned out well. I know ... Japanese Cotton cake ni dah lama di buat di kalangan bakers tapi baru di SweetRoz kitchen. Better late than never!


Comments

Popular Posts