Selamat Hari Guru

Buat viewers dan kawan-kawan yang bergelar guru

"SELAMAT HARI GURU" 

Teruskan mendidik anak bangsa Malaysia dengan penuh ikhlas, jujur dan amanah.  Profesyen perguruan ni amat mulia dan besar ganjarannya  inSyaAllah ..... lebih-lebih lagi bila ilmu yang di sampaikan bermanfaat

Sempena Hari Guru, anak-anak request cupcake tapi kali ni SRK nak cuba buat SuGar CooKieS atau juga di panggil FanCy CooKieS. Dah agak lama tak buat ni. Kali ni SRK cuba resepi royal aising guna meringue powder instead of the usual egg whites. At least I won't get a headache finding how to deal with leftover egg yolks duhhh Asyik buat omelet je anak-anak un jemu hehe

Jom layan aktiviti di dapur SweetRoz sempena Hari Guru ni

Fancy Cookies papan hitam (konon-kononnya lah)
Nampak cam blackboard tak?

Next, outline & flooding dengan Royal Icing

Tadaa Fancy Cookies sempena HARI GURU
Blackboard, Flower, Pensil (yg separuh siap)

Siap packing untuk di bawa Nurina & Amir ke sekolah

Sugar Flower cookies

Amir yang sangat happy dengan sugar cookie nya untuk teacher Azie

Sugar cookie ni ialah vanilla cookie dan royal icing ni bukan jenis yang keras sangat dan terlampau manis. SRK ting sikit royal icing dengan almond flavor

SuGaR CooKieS ni sesuai sebagai doorgift dan juga boleh di pos untuk kawasan di luar Selangor dan Wilayah Perseketuan. Ia tahan lama (lebih kurang seminggu pada suhu bilik, lebih sebulan dalam peti ais) dan tak cair

Kalau ingin di buat doorgist, hadiah @ sebagainya hubungi SRK ye .....

SELAMAT HARI GURU

Comments

Popular Posts