Princess cake

owhhh memang dah lama idam nak buat Princess cake ni. Akhirnya tercapai juga setelah menerima order dari Mawar yg di rekomen oleh sedaranya Kak Mazita (antara loyal customer SweetRoz kitchen)

Mawar request Princess cake untuk birthday princess Iffah yg ke-4. Kek pilihan Rainbow cake. Since tempahan bertema pink jadi SweetRoz tambah strawberry puree pada lapisan rainbow warna pink. Di gabung pula dengan perasa lemon untuk lapisan kuning. Frosting kek untuk Rainbow kek ni ialah Swiss Meringue buttercream (buttercream yg ringan, kurang manis dan creamy) sesuai dengan tema jadi frosting ni pun ada flavor strawberry

SweetRoz yg terlebih excited masa buat kek ni :D Teruja sangat dengan idea nak hias skirt princess cake ni. SweetRoz ada sorang jer anak pompuan tapi dia memang anti-pink! adoiii ... especially kalau benda-benda sweet cam Princess lagi la dia anti *Lol*

Jom layan gambar-gambar kek Sang Puteri a.k.a Princess cake

Cake : Rainbow (6 layer rainbow cake with strawberry - pink layer; lemon - yellow layer)
Frosting : Swiss Meringue buttercream (starwberry flavored)
Theme color : Pretty in Pink

persediaan Princess cake di SweetRoz kitchen
photo collage Princess cake
dari penyediaan kepada hasil :D

Close up view Princess cake pretty in pink
cake size : 6"

Pandangan skirt dari belakang - pink ombre swirls

Lambaian Sang Puteri - Rainbow princess cake
Pink ombre ruffle skirt (bahagian depan), pink ombre swirls (belakang)
dengan star rosettes bodice

Ni kiriman gambar birthday princess Iffah yg menyambut harijadi yg ke-4 dari ibu nya Mawarnie. TQ Mawar!


ni lah rupa rainbow layer dalam skirt Princess cake
tinggi kek lebih kurang 8" (tak termasuk anak patung)
saiz : 6"
berat : lebih kurang 1.5kg

Untuk menempah boleh refer Princess cake - berikan butir-butir seperti jenis kek, beri size 6", 6" & 4" (2 lapis), 8" & 6" (2 lapis), tema (warna, deco dll) dan tambahan (e.g. tiara, tudung, personalised chocolate Happy Birthday greeting)

Comments

Popular Posts